5 september 2019

WK ponymennen Kisbér-Ászár stevent af op record

Na de sluiting van de nominatieve inschrijvingen kon de organisatie van het negende WK voor enkel-, twee-en vierspan pony’s in Kisbér-Ászár de balans opmaken. Naar verwachting komen er van 25 tot en met 29 september ruim 100 menners uit 16 landen aan de start. Voor het eerst in de geschiedenis van de pony mensport komt er een deelnemer uit Canada en een deelnemer uit Tsjechië aan de start!

De Hongaarse ponymenner Vilmos Jámbor en zijn team zijn de drijvende kracht achter dit WK
Foto: Krisztina Horváth

Met dit aantal deelnemers stevent Kisbér-Ászár af op een record. Het WK met de meeste deelnemers tot nu toe was op het succesvolle WK in Minden in 2017, waar 98 ponyrijders aan de start kwamen.

Het is even afwachten op de definitieve inschrijvingen op 9 september, maar zoals het er nu naar uitziet komen er 102 ponymenners met zo’n 274 pony’s naar Kisbér-Ászár. De enkelspan ponyrubriek is met 40 deelnemers het best gevuld. De tweespan pony’s zijn met 38 deelnemers vertegenwoordigd en de vierspan ponyrubriek telt 24 menners. In totaal strijden 8 landenteams om de teammedailles.

Wereldkampioenen 2017 bij de enkelspan pony’s Marlena Brenner en de tweespan pony’s Tara Wilkinson komen niet aan de start. Wereldkampioen bij de vierspan pony’s Michael Bügener start wel in Kisbér-Ászár om zijn gouden medaille te verdedigen.

Naast het sportieve programma staan er in Kisbér-Ászár de nodige extra’s op het programma die een pony WK zo bijzonder maken. Zo is er maandagavond een vriendschappelijke voetbalwedstrijd voor alle deelnemers, grooms en teamleden. Op dinsdagavond is de landenavond vol lekkere hapjes en drankjes uit de deelnemende landen, op vrijdagavond zijn de Nations Games en op zaterdagavond is er een spetterende feestavond.

De toegang is alle dagen gratis!

Klik hier voor meer informatie en het voorlopige programma.