27 september 2023

WK Tweespannen Le pin: Eén paard afgekeurd

Vanmorgen begon om 8:30 uur al de veterinaire keuring van het WK Tweespannen in het Franse Le Pin au Haras. Van de bijna 300 gekeurde paarden werd er slechts één niet 'fit-to-compete' verklaard.

Er zijn ruim 94 deelnemers afgereisd naar de prachtige nieuwe locatie van Haras national Du Pin, de oudste staatsstoeterij van Frankrijk. De gerenoveerde locatie werd eerder al getest tijdens de internationale menwedstrijd in juli dit jaar. Velen waren toen al laaiend enthousiast over de voorzieningen, de stallen en de parkeerplaatsen voor de vrachtwagens, caravans en aanhangers.

Vandaag begon WK Tweespannen zoals ieder jaar met de veterinaire keuring. d’Artagnan, nummer 71A, van de Portugees Hugo Frias werd niet goedgekeurd. Doordat hij met drie paarden naar het kampioenschap kwam, zal hij alsnog van start komen aan de wedstrijd. Hij zal Horus en Lisbon F voor alle drie de onderdelen inzetten.

Donderdag rijdt van 8:30 tot en met 18:00 uur het eerste deel de dressuur. Bruno Widmer (SUI) bijt het spits af. Vrijdag rijdt de tweede helft zijn dressuurproef, ook van 8:30 tot en met 18:00 uur. Zaterdag staat de altijd zware marathon op het programma en zondag, na de vaardigheid, is de nieuwe Wereldkampioen bekend.

Klik hier voor het fotoalbum van de keuring

Klik hier voor de deelnemers, het programma en de startlijstenFoto: Krisztina Horváth

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.