18 juni 2020

WK vierspannen 2020 mogelijk nog in Valkenswaard

De organisatie van Driving Valkenswaard International onderzoekt momenteel de mogelijkheden om dit jaar toch nog een WK vierspannen te organiseren. De terreinen van Exell Equestrian in Klein Schaft (Valkenswaard) lenen zich hier uitstekend voor, maar niets is nog zeker.

Absoluut niks zeker

‘Het is absoluut nog geen gelopen race,’ vertelt lid van het organisatiecomité en gastheer Boyd Exell. ‘Ons voorstel ligt nu bij de KNHS en dan gaat het naar de FEI. Ook de Gemeente Valkenswaard moet eerst hun goedkeuring geven. Bovendien hebben we bij de FEI een aantal eisen neergelegd, zoals het opheffen van de restrictie in het aantal deelnemers per land en wij willen toestemming om het gehele evenement live uit te zenden op internet.’Foto: Krisztina Horváth

Alleen voor de sport

‘Nadat bekend werd dat het WK vierspannen in Kronenberg in september werd afgeblazen werden we door een groot aantal rijders, sponsors en vrienden van het evenement benaderd of we toch niet ‘iets’ konden doen. Als het allemaal lukt, dan organiseren we dit alleen voor de sport. En zoals het er nu uitziet zonder publiek, tenzij er tussentijds versoepelingen optreden in de corona maatregelen. Het zou gewoon jammer zijn dat we 4 jaar moeten wachten op een volgend Wereldkampioenschap,’ licht de vijfvoudig Wereldkampioen toe.

Boost voor de gehele mensport

Door toch mogelijk een WK te organiseren hoopt de organisatie van DVI de gehele mensport branche een boost te geven. De afgelopen maanden stond de handel in onder meer menpaarden, rijtuigen, tuigen en toebehoren en meninstructie nagenoeg stil en met een WK in het vooruitzicht komt dit weer op gang. Ook andere menwedstrijden profiteren er van als er een WK op de kalender komt, de vierspanrijders zullen zich goed moeten kunnen voorbereiden.

Het is niet duidelijk wanneer definitief bekend wordt of het WK in Valkenswaard, dat voorlopig gepland staat van 7 tot en met 11 oktober, door kan gaan. Zodra dit bekend is, lees je dit op Hoefnet.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.