10 september 2020

WK vierspannen Valkenswaard 2020: 14 nationaliteiten en 39 rijders

De nominatieve inschrijving voor het Wereldkampioenschap voor vierspannen dat van 7 tot en met 11 oktober wordt verreden op Exell Equestrian in Valkenswaard is gesloten. Daarmee is bekend wie de strijd met elkaar gaan aanbinden om de individuele- en landentitel.

Er zijn 39 rijders uit 14 landen ingeschreven voor het WK. Van deze landen zijn er 11 die met een landenteam aan de start komen. Behalve naties van het Europese vasteland komen ook Australië en de Verenigde Staten met een landenteam naar Valkenswaard. Het Nederlands team geldt als topfavoriet. Al tien keer won Oranje de wereldtitel. Twee jaar geleden moesten ze op het WK in Tryon (USA) genoegen nemen met zilver. De oranjemenners zijn daarom extra gemotiveerd om een topprestatie te leveren.

Gastheer Boyd Exell is individueel titelverdediger. De vijfvoudig wereldkampioen staat veel concurrentie van topmenners uit Nederland, België en Duitsland te wachten. Het gaat een spannende strijd worden.

Naast het WK wordt ook een internationale tweesterrenwedstrijd voor twee- en vierspannen gehouden. Deze inschrijving sluit op 21 september.

Het WK is niet toegankelijk voor publiek, maar alle wedstrijdonderdelen zijn te volgen via een livestream.

Bekijk de website voor meer infoFoto: Krisztina Horváth

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.