7 september 2015

Zes Nederlandse tweespanrijders op WK tweespannen

ERMELO (KNHS) – Van woensdag 9 tot en met zondag 17 september wordt het FEI Wereldkampioenschap voor tweespan paarden gehouden in Fábiánsebestyén, Hongarije. De Nederlandse afvaardiging bestaat uit zes menners, waarvan er drie deel uitmaken van het landenteam.


Foto: Rinaldo de Craen

Erik Couwenberg (Veulen, Lb.), Antonie ter Harmsel (Rijssen), Raymond Letteboer (Oud-Ootmarsum), Tristan Verheijen (Weert), Carlo Vermeulen (Griendstveen) en Harrie Verstappen (Eersel) komen aan de start. Na de veterinaire keuring maakt bondscoach Harry de Ruyter (Kessel) definitief bekend, welke drie rijders het team vormen. De overige drie menners nemen op individuele titel deel.

Albert van Unen (Vinkega) is de begeleidende teamveterinair.

Couwenberg, Ter Harmsel en Verheijen maken in Hongarije hun WK-debuut. Vermeulen en Verstappen hebben al diverse succesvolle WK-deelnames op hun naam staan met als hoogtepunt de individuele Wereldtitel voor Verstappen op het WK in 2009, dat ook in Hongarije plaatsvond. Letteboer nam in 2011 met succes deel op het WK in Conty, waar hij de achtste plaats behaalde.
In totaal komen er 66 deelnemers uit 20 landen aan de start. Zestien landenteams strijden tegen elkaar in de landenwedstrijd.

Hongarije is zowel individueel als met het land titelverdediger. Nederland won in 2013 team brons.Foto: Krisztina Horváth

Woensdag 9 september
09.00 uur: veterinaire keuring

Donderdag 10 september
10.00 uur: dressuur deel 1

Vrijdag 11 september
10.00 uur: dressuur deel 2

Zaterdag 12 september
10.00 uur: marathon

Zondag 13 september
10.00 uur: vaardigheid

Meer informatie