28 juli 2023

CAIO Beekbergen 2023: Australisch team op kop na dressuur

Na een sombere ochtend brak in de loop van de dag de zon door in Beekbergen. De vierspannen reden vanmiddag onder prachtige weersomstandigheden hun dressuurproef. Het mooie weer bracht veel publiek op de been. Aan het einde van de middag kwamen de ‘grote namen’ aan start en de tribunes zaten vol met liefhebbers die de verrichtingen op de voet volgden.

Tracey Bowman
Foto: Wilco van Driessen

Regerend wereldkampioene wint paradressuur

Vanochtend waren de Paramenners het eerst aan de beurt voor hun dressuurproeven. Er werd sterk gereden en de jury kon mooie punten kwijt. De mooiste score was voor de uitstekende proef van Tracey Bowman (USA). De regerend wereldkampioene reed een vloeiende harmonieuze proef en scoorde 44,32. Beste Nederlandse was Francisca den Elzen. Ze reed een voorwaartse proef die werd beloond met  48,56. Ook Jacques Poppen scoorde onder de vijftig strafpunten en boekte het 3e resultaat.

Vierspannen spannend tot het laatst

In het sterke deelnemersveld bij de vierspannen reed Tor van den Berge een mooie proef en zette de toon voor het Australische team met 44,85. Geruime tijd bleef hij op kop, maar Bram Chardon scoorde voor Nederland een prachtige 43,98. Daarna werden de scores nog verder verbeterd. Als eerste door Mareike Harm voor Duitsland. Zij reed een prachtige harmonieuze proef met veel ontspanning en lossigheid bij de paarden. Toch passeerde Boyd Exell haar met zijn ‘B-span’. Hij gebruikt Beekbergen om minder ervaren paarden verder op te leiden. Zijn proef was sterk gereden, met iets minder foutjes dan de Duitse. Met 36,99 bracht hij zichzelf en het Australische team aan de leiding.

Met topscores van Anna Sandmann en Mareike Harm pakte Duitsland plaats 2. Het Nederlandse team bestaat ui Bram Chardon, Mark Weusthof en Koos de Ronde en staat nu derde.

Gisteren won Martin Hölle in Beekbergen de dressuur bij de tweespan paarden. Dat volledige verslag lees je hier

Klik hier voor alle uitslagen en de startlijst voor de marathon zaterdag


Boyd Exell startte als laatste en won
Foto: Wilco van Driessen

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.