20 juni 2019

EK vierspannen 2021 naar Boedapest

De internationale hippische sportfederatie FEI heeft het Europees Kampioenschap voor vierspan paarden 2021 toegewezen aan de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Naast Boedapest had ook Driving Valkenswaard International zich kandidaat gesteld.

Voorzitter van het organisatiecomité Hugh Scott-Barrett: “Hierbij wil ik graag de organisatie van Boedapest feliciteren met de toewijzing van het Europees Kampioenschap. Wij wensen hun veel succes met de organisatie van wat ongetwijfeld een mooi multidisciplinair evenement zal worden.”

Boedapest heeft naast het EK vierspannen ook de EK’s voor springen, dressuur, para dressuur en voltige toegewezen gekregen.

Het eerste EK vierspannen werd in 1971 gehouden in Boedapest. In 2011 werd dit EK na 30 jaar afwezigheid door de FEI opnieuw geïntroduceerd in Breda, waar IJsbrand Chardon de Europese titel won. In 2013 ging de titel naar Theo Timmerman. In 2017 pakte IJsbrand Chardon opnieuw individueel goud. Van 15 tot en met 18 augustus verdedigt Chardon zijn titel op het elfde EK in Donaueschingen, Duitsland.
Het Nederlandse vierspanteam won sinds 2011 onafgebroken goud in de landenwedstrijd.


IJsbrand Chardon, hier in actie tijdens DVI 2019, is titelverdediger op het komende EK in Donaueschingen
Foto: Krisztina Horváth

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.