31 maart 2017

Exloo: de dressuurwinnaars zijn bekend

Na twee prachtige dressuurdagen zijn de winnaars van de dressuur van de eerste editie van de internationale menwedstrijd in Exloo bekend. Op donderdag werd de dressuur van de tweespan pony's, de paramenners en het eerste gedeelte van de enkelspan pony's afgewerkt. Vandaag kwamen de overige deelnemers in actie op de gras- en zandpistes van Hippisch Centrum Exloo.

Het prachtige weer trok een mooi aantal toeschouwers naar Exloo, dat vanaf het zonnige terras optimaal kon genieten van de dressuursport.


Dieter Baackmann bleef Max Berlage en Karine Poentis nipt voor. Heidi te Poele (foto) hield met de vierde plaats uitstekend aansluiting met de top.
Foto: Krisztina Horváth

Tamara Pijl pakte een goede voorsprong op Sven Tinlot en regerend Nederlands kampioene Marissa Schuiling
Foto: Krisztina Horváth

Edith Chardon reed een uitstekende proef en wist Marijke Hammink, Jannes Kinds en Jan de Boer voor te blijven. Het verschil tussen Kinds en De Boer is slechts 0,36 strafpunten zodat het morgen een spannende marathon belooft te worden.
Foto: Krisztina Horváth

Ans van de Velden (archieffoto) maakte de meeste indruk op de juryleden in de enkelspanrubriek. John Ripley werd tweede, voor Karin Söderqvist.
Foto: Krisztina Horváth

Martin Hölle reed een prachtige proef en sloeg een gigantisch gat met Theo Timmerman en Lars Schwitte
Foto: Krisztina Horváth

Bram Chardon startte voor het eerst met de hengsten van Vilmos Jambor en won de dressuur ondanks een ongehoorzaamheid van zijn rechtervoorpaard Vulcano, die na het voorwaarts gaan naar achteren sloeg. Harry Streutker werd tweede, voor Edwin van der Graaf. Hans Heus besloot halverwege de proef op te geven.
Foto: Krisztina Horváth

Lokaal favoriete Ingmar Veneman uit 2e Exloërmond won de dressuur in de pararubriek. Debutante Martje Witvoet werd tweede.

Morgen staat de deelnemers een marathon van ruim 11,5 kilometer te wachten. De zes door Josef Middendorf (Duitsland) ontworpen hindernissen bevinden zich allen op het hoofdterrein en zijn goed te volgen voor het publiek. Met name de gloednieuwe waterbak die naast de golfbaan ligt, zal veel spectaculaire beelden opleveren.

De marathon start om 08.00 uur en duurt tot ca. 17.15 uur.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor de fotoalbums.