13 maart 2024

FEI verklaart verbod op filmen en verspreiden nader

DE FEI is met extra berichtgeving naar buiten gekomen over het onlangs bekend gemaakte nieuws dat het verboden zou zijn om te filmen op FEI-wedstrijden, en dit te verspreiden op het internet en social media. Er is zelfs een extra internetpagina met vragen en antwoorden voor ontwikkeld.

De FEI wil het volgende verduidelijken:

De regelgeving bestaat al enkele jaren, maar heeft dit jaar een update gehad. Het verbiedt op geen enkele wijze het filmen en fotograferen op een FEI-evenement. Het gaat de FEI alleen om de publicatie van videobeelden op social media, websites en blogs van FEI-Named Events, voor personen die er geen rechten voor hebben.

Wat zijn FEI-Named events?

FEI-Named Events zijn FEI-evenementen waarvoor wedstrijden zich beschikbaar kunnen stellen. Dat gaat bijvoorbeeld om WK’s, EK’s en de indoor World Cup wedstrijden. Op wedstrijden als CHIO Aachen en de Royal Windsor Horse Show geldt dit verbod dus niet.

Op FEI-Named Events is het voor personen die geen toestemming hebben, dus niet toegestaan om videobeelden te verspreiden van de hoofdring, de warming-up ringen, de Kiss & Cry zone, de leiders lounge, de ingang/uitgang, het eventingparcours en het marathonparcours bij het mennen.

Wanneer mag je videobeelden NIET publiceren?

Het publiceren van videobeeld is NIET toegestaan als een persoon geen contractuele overeenkomst heeft om videobeelden van een FEI-Named Event te filmen en te verspreiden. Zelfs journalisten, bezoekers, menners, grooms of nationale federaties hebben daar NIET vanzelfsprekend toestemming voor.

Welke sancties er gaan gelden, behalve het intrekken van een accreditatie voor een evenement voor de pers, is nog altijd niet bekend gemaakt.

Klik hier voor meer informatie

Bron: FEI


Bezoekers tijdens het WK Tweespannen in Le Pin au Haras
Foto: Melanie Guillamot