24 september 2019

Kisbér-Ászár: Vier pony’s niet fit genoeg voor WK

Vanochtend ging het WK ponymennen in het Hongaarse Kisbér-Ászár van start met de veterinaire keuring. Voor vier van de 273 voorgebrachte pony’s hield het kampioenschap daar al op. Voor Française Delphine de Jotemps, deelneemster aan de enkelspanrubriek, betekent de afkeuring van haar pony meteen het einde van haar WK-debuut. De pony's van alle Nederlandse deelnemers kwamen probleemloos door de keuring.

Edith Chardon
Foto: Krisztina Horváth

Nieuw record

In totaal gaan nu 99 aanspanningen van start in het WK voor enkel-, twee- en vierspannen. Dat is één aanspanning meer dan op het WK in 2017, waar 98 ponyrijders hun kampioenschap reden. Daarmee heeft dit WK een record aantal deelnemers.
De tweespanrubriek is met 38 deelnemers het beste gevuld, gevolgd door de enkelspanklasse met 37 aanspanningen. Bij de vierspannen staan 24 namen op de startlijst. De deelnemers komen uit 16 verschillende landen, waarvan er negen een landenteam opstellen.

Programma

De wedstrijd in Kisbér-Ászár start woensdag om 09.00 uur met de dressuur voor de enkelspannen. Donderdag is het de beurt voor de tweespanrijders en vrijdag mogen de vierspanrijders met hun pony’s hun opwachting maken in de dressuurpiste. Zaterdag volgt de marathon voor alle deelnemers en op zondag de afsluitende vaardigheidsproef.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen

Klik hier voor de foto’s.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.