1 mei 2018

Mezőhegyes 2018: Topklasseringen voor Dobrovitz en het Hongaarse team

De nationale stoeterij in het Hongaarse Mezőhegyes was de afgelopen dagen gastheer van de landenwedstrijd voor vierspan paarden en een tweesterren-wedstrijd voor tweespan paarden en -pony's en enkelspan paarden. Oorspronkelijk zou deze wedstrijd gehouden worden in Fabiansebestyen, maar om logistieke redenen werd enige tijd geleden besloten de wedstrijd te verplaatsen naar Mezőhegyes. De organisatie verwelkomde 49 menners uit zeven verschillende landen. Het prachtige weer en de eerlijke ontworpen hindernissen en vaardigheid van de Nederlandse level 4 parcoursbouwer Johan Jacobs droegen bij aan het succes van deze wedstrijd.

József Dobrovitz won de dressuur en de marathon en sloot de wedstrijd winnend af. Jérôme Voutaz was de enige menner over de hele wedstrijd die foutloos wist te blijven in de vaardigheid wat hem de tweede plaats opleverde in het eindklassement. Lajos Móró (HUN) presteerde sterk in alle onderdelen en werd derde. Hongarije won de landenwedstrijd, voor Tsjechië en Oostenrijk.
Foto: Krisztina Horváth

Gergő Rákóczi (ROU) werd tweede in de dressuur en de marathon en reed safe rond in de vaardigheid wat hem de eerste plaats bij de tweespannen opleverde. De Hongarenn László Penzer en Pál Szabó eindigden respectievelijk als tweede en derde.
Foto: Krisztina Horváth

Katalin Nyúl (HUN) had een prachtige start van haar seizoen met haar 14-jarige KWPN hengst Ziezo. De drievoudig Hongaars kampioene enkelspan eindigde met meer dan 12 punten voorsprong op Mária Meskóné Orosz op de eerste plaats. Gábor Rondzik werd derde.
Foto: Krisztina Horváth

Van de twee deelnemers in de pony tweespanrubriek was nieuwkomer Evelin Balla de beste. Zsófia Kovács werd uitgesloten in de marathon.
Foto: Krisztina Horváth

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de foto’s