6 maart 2017

Succesvolle FEI cursussen in Schlosshof

Afgelopen weekend werd de derde cursus voor FEI officials gehouden op de prachtige locatie van het Oostenrijkse Schlosshof.

Het prachtige kasteel Schloss Hof was de setting van de FEI menopleidingen
Foto: Hippo Revue

Cursusleiders Mark Wentein (BEL) voor de juryleden, Richard Nicoll (USA) voor de Technisch Afgevaardigden en Wolfgang Asendorf (GER) voor de parcoursbouwers voorzagen de 35 FEI officials van de nodige informatie voor bijscholing en/of promotie.

Gelijktijdig met deze FEI cursussen werd er een internationaal mencongres ‘Horses in Sport – 2017’ georganiseerd.

Het kasteel Schloss Hof maakte net zoals Schönbrunn in Wenen deel uit van de Habsburgse keizerlijke Donaumonarchie en was een uniek locatie voor deze meeting. Aanspanningen van onder meer de Staatsstoeterijen van Piber, Mezöhegyes en Kladruby waren present. Mencursussen werden gegeven door onder andere Theo Timmerman en Boyd Exell.

Voor Nederland waren als jury Henk van Amerongen en Lysbeth Woudstra aanwezig en als parcoursbouwer Johan Jacobs. Voor België waren dat Myriam de Faudeur (jury) en Wilfried Blockx als nieuwe parcoursbouwer.

Dank aan Mark Wentein

Op zaterdagavond sprak voorzitter van de FEI Driving Committee Karoly Fugli zijn dank uit aan Mark Wentein voor zijn inzet als lid van de FEI Driving Committee (2012 – 2016) en reikte hem namens de FEI een gouden herinneringsplak uit. Directeur van de FEI Driving Department Manuel Bandeiro de Mello zat samen met Fugli en de lesgevers in een panel dat druk bijgewoond werd en actuele thema’s van de mensport behandelde.


Karoly Fugli overhandigde aan Mark Wentein een ereschaal voor zijn inzet in de FEI mencommissie van 2012 t/m 2016
Foto: Sonja Bauer

Tekst: Mark Wentein