27 oktober 2019

Pau 2019: “Eventingwedstrijd biedt kansen voor de enkelspansport”

Tijdens de landenwedstrijd in Pau afgelopen week werd er volop aandacht besteed aan de voorbereidingen voor het Wereldkampioenschap voor enkelspan paarden, dat in hetzelfde weekend als dit jaar, van 21 tot en met 25 oktober 2020, wordt georganiseerd in Pau. De combinatie met de vijfsterren eventingwedstrijd staat bij de organisatie voorop.

"Eventingwedstrijd biedt kansen voor de enkelspansport"

Naar verwachting komen er volgend jaar zo’n zestig eventingruiters en tussen de zestig en zeventig enkelspannen aan de start in Pau, dat tot één van de zes top-eventingwedstrijden van de wereld behoort. In tegenstelling tot 2013 toen het WK voor ponymenners een weekend na de eventing plaatsvond, worden beide wedstrijden nu gecombineerd op hetzelfde weekend.

Er wordt door de organisatie aandacht besteed aan de plaats en de ondergrond van het mennerskwartier, dat nu onvoldoende plek biedt voor het verwachte aantal deelnemers. De kwaliteit van de dressuurpiste op gras en het aantal losrijpistes is dit jaar niet optimaal, maar ook hiervoor zijn de plannen al gereed om er voor te zorgen dat de menners volgend jaar onder optimale omstandigheden hun dressuur kunnen rijden.
De marathonhindernissen verdienen de aandacht om WK-waardig te kunnen zijn. De Amerikaan Richard Nicoll is volgend jaar de verantwoordelijke parcoursbouwer en hij was dit weekend aanwezig om ideeën op te doen voor de marathon: “Pau biedt een unieke kans om de enkelspansport onder de aandacht van een breed publiek te brengen,” vertelt Nicoll. “De eventing brengt enorm veel mensen op de been, die op deze manier kennis kunnen maken met de mensport, en met name de enkelspansport. Wellicht brengt dit mensen op het idee om ook te gaan mennen!”

Eén van de marathonhindernissen wordt in de hoofdpiste geplaatst en ook de vaardigheid wordt evenals dit jaar in het hoofdstadion verreden.


Richard Nicoll

Pluspunten

Het hoofdstadion heeft een fantastische bodem en heeft een zeer goede ambiance, waar evenals in 2013 ruimte is voor één in plaats van twee marathonhindernissen. Ook de locatie van de veterinaire keuring voor de hoofdtribune is ideaal.
Het vaste stallencomplex is eveneens een van de grote pluspunten in Pau. De ruime boxen bieden veel comfort voor de paarden en de wasplaatsen op vaste ondergrond zijn ideaal, evenals de extra wasplaats voor de rijtuigen. Aan vrijwilligers is er geen gebrek in Pau. De organisatie werkt met studenten van diverse hippische, agrarische en commerciële opleidingen, die overal ingezet worden en hun taken goed uitvoeren.
Een professioneel productieteam zorgt er voor dat de wedstrijden in Pau live te volgen zijn via de website, de app en op Facebook.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.